با توجه به اینکه محیط بیمارستان باید عاری از هرگونه میکروب و ویروس باشد این امر باید بصورت مداوم مدیریت شود، بعلت رعایت بهداشت باید پارچه های مورد استفاده بیمارستان ها یا یکبار مصرف باشند و یا پارچه ها بصورت مداوم شستشو شوند به همین علت تولیدکنندگان باید پارچه هایی تولید کنند که در برابر شستشوی زیاد و ضد عفونی کننده ها مقاوم باشند تا هم به کیفیت پارچه آسیبی نرسد و هم رنگ پارچه ها تغییری نکنند. علاوه بر مقاوم بودن پارچه رنگی بیمارستانی به ضدعفونی کننده ها و سایر شوینده ها، این پارچه ها به دلیلی تماس مستقیم با بدن پرسنل و بیماران، باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند و عاری از هرگونه مواد حساسیت زا باشند. .
لزوم تنوع رنگ در پارچه های بیمارستانی
با توجه به بخش های مختلف در بیمارستان و استفاده از لباس و ملحفه با رنگ های مختلف مخصوص هر بخش و با نظر به اینکه هریک از پرسنل در بخش های مختلف بیمارستان دارای یک رنگ از لباس فرم هستند، تولید پارچه بیمارستانی نیز متفاوت هستند چرا که با توجه به متفاوت بودن شغل های بیمارستانی باید هر کدام رنگ و طرح خاص خودشان را داشته باشند :
- اساتید و روسای بخش ها:روپوش سفید رنگ
- دانشجویان پزشکی: روپوش سفید با اتیکت های رنگی که نام و نام خانوادگیروی آن حک شده
- مدیر پرستاری آقا:روپوش سفید شلوار سورمه ای
- مدیر پرستاری خانم: مانتو شلوار و مقنعه قورمه ای
- سرپرستار و پرستاران خانم: مانتو و شلوار سورمه ای، مقنعه سفید و کفش رو بسته
- سرپرستار و پرستاران آقا: روپوش سفید و شلوار سورمه ای
- سوپروایزران خانم: مانتو، شلوار و مقنعه سورمه ای
- سوپروایزران آقا: روپوش سفید و شلوار سورمه ای
- بهیاران و کمک بهیاران خانم: روپوش، شلوار و مقنعه سفید و کفش رو بسته سفید
- بهیاران و کمک بهیاران آقا: روپوش و شلوار سفید ، کفش رو بسته سفید
- پرسنل اتاق عمل: کل پوشش به رنگ سبز
- پرسنل بیهوشی: کل پوشش به رنگ آبی
تولید پارچه لباس اتاق عمل رنگی بیمارستانی
همانطور که اشاره شد لباس اتاق عمل سبز و لباس پرسنل بیهوشی به رنگ آبی و گاها خاکستریکمرنگ است، این رنگ ها چشم را کمتر خسته میکنند، جنس این البسه باید از پنبه باشد چرا که پنبه باعث میشود هوا از آن عبور کند که این کار ازعرقکردن جراح جلوگیری میکند و باعث آرامش و راحت بودن پزشک در زمان عمل میشود، لباس جراحی میتواند یکبار مصرف باشد، لباس جراحی با مواد شستشو داده میشود و جنس ان باید ضدآب ژاول باشد، ضد آب ژاول بودن باعث میشود مواد شوینده هیچ تاثیری در رنگ و جنس پارچه نگذارد. جنس لباس جراح باید قابلیت چندبار استریل شدن را داشته باشد و از الیاف طبیعی باشند. این نوع البسه، مخصوصا لباس مورد استفاده بیماران باید سبک باشد تا بیماران مخصوصا سالمندان در آن راحت باشند بنابر این پارچه لباس بیمارستانی باید از بهترین کیفیت تهیه شود
رنگ لباس جراح میتواند باعث تقویت دید جراح با اشیای قرمز از جمله احشای خون آلود شود، بطور کلی رنگ و مدل لباس های اتاق عمل باید به گونه ای باشد که افراد استریل را از افراد غیر استریل مشخص سازد. مدل لباس بیمار نیز مانند لباس جراحی باید متناسب با نوع عمل باشد و برای بیماران مشکل ایجاد نکند.